اصول برنامه ريزي اولين قدم براي استفاده بهينه از فرصت و اوقات با ارزش عمر، داشتن يک برنامه کارآمد و صحيح است.ابتدا براي برنامه ريزي موفق بايد
هدف ها دو قسمند: گاهي کلي اند (مثل رضاي خدا، خدمت به مردم، بالا رفتن سطح آگاهي و امثال آن)
و گاهي جزئي اند (مثل تخصص در يک رشته خاص، مطالعه يک کتاب، نوشتن مقاله يا امثال آن. لازم است هر دو هدف را مشخص کنيد؛ يعني همان طور که يک هدف کلي در نظر داريد، اهداف جزئي را هم دقيقا مشخص کنيد و هر دو را محور فعاليت هايتان قرار دهيد.
بايد خواست ها و احتياجات اساسى خود را در زمينه اي که قصد داريد براي آن
فرصت ها و اوقاتى که بايد صرف تحقق اهداف برنامه شود را بايد مشخص کرد و به صورت اصولي برنامه ريزي کرد تا در نهايت معلوم شود چقدر زمان در هر روز يا هفته به آن موضوع اختصاص خواهد يافت.
يکي از نکات مهم در امر اصول برنامه ريزي داشتن اهداف کوتاه مدت و بلند مدت مي باشد؛ چرا که اگر تمام اهداف بلند مدت باشند احتمال اينکه شما با گذر زمان دچار خستگي و نا اميدي گرديد زياد است، اما اگر اهداف کوتاه مدت و ميان مدت نيز در نظرتان باشد بعد از مدت کوتاهي با رسيدن به اهداف کوتاه مدت بسيار تقويت گرديده و آن را پاداشي براي زحمات تان در نظر گرفته و با قوت و قدرت بيشتري برنامه هايتان را دنبال خواهيد کرد.
کارهايي را که مي خواهيد انجام دهيد، برحسب اولويت ها و ميزان اضطرار و اهميت آن، طبقه بندي کنيد. بهترين زمان ها و اوقات را براي مهم ترين کارها قرار دهيد. در اين صورت اگر وقت کم داشته باشيد و يا به هر دليل نتوانيد به همه اهداف و کارهايتان برسيد، مطمئن هستيد که
برنامه بايد در حد توان باشد و از حد تعادل خارج نشود. اگر شما در
شما نبايد برنامه را طوري تنظيم کنيد که جاي هيچ گونه تغييري در آن نباشد و يا اين که زمان ها را به گونه اي تنظيم کنيد که حتي يک حادثه ي غير مترقبه کوچک، مثل برخورد با يک دوست قديمي و چند دقيقه احوالپرسي با او شما را از برنامه عقب بياندازد، بلکه براي هر کاري احتمال حذف شدن و يا جابجايي و يا کم و زياد شدن زمان انجام را پيش بيني کنيد.
ايده آل نگر و مطلق گرا نباشيد، يعني نخواسته باشيد تمام خواسته ها و آرزوهايتان فوري و به شکل کامل و تمام برآورده شود هر چند در راه به دست آوردن آن تلاش مي کنيد. در نظر نگرفتن واقعيات برنامه را با شکست مواجه مي کند.
پس از اجرا به ارزيابى فعاليت هاى انجام شده بپردازيد تا ميزان دسترسى به اهداف مشخص شود و ميزان عدم موفقيت در رسيدن به برنامه را نيز معلوم نماييد. اين مرحله که تحت عنوان بازخورد ناميده مى شود، فرصتى به شما مى بخشد تا بتوانيد عوامل ناکامى احتمالى را نيز بشناسيد و از بروز مجدد آن در برنامه مورد نظر پيشگيرى نماييد.
60 دقيقه ي اول روزت رو خوب مديريت کن. يه خواهشي ميکنم از اين به بعد هر وقت صبحها از خواب بيدار شديد نريد سراغ يک سري برنامه هايي که اصلا توي برنامه شما نبوده مثلا چک کردن ايميل، فضاهاي مجازي يعني هر کاري که باعث ميشه شما يک واکنشي نسبت به اون رو انجام بديد در 60 دقيقه ي اول روزتون اون رو نياريد .
مثلا شما زماني که ميريد ايميلهاتون رو چک ميکنيد خب در پاسخ اين ايميلها بايد يک سري ايميل ارسال بشه و يا تماسهاتون رو، پس اين واکنش باعث ميشه يک سري برنامه ها که اصلا جزء کارهاي اون روزتون نبودن بيان جاي فعاليت هاي مهمتون رو بگيرن. پس اولين نکته اينه که صبح بعد از بيدار شدن بايد انجام دهيد افسار زندگيتون رو خودتون توي دستتون بگيريد.
هر روز سه کار مهمت رو مشخص کن همان جوري که همه ما مي دانيم ما کلا دو دسته کار داريم :
1- يک سري کارهاي سطحي که نياز به هيچ استعداد خاصي ندارن مثل چک کردن قرارهاي ملاقاتي و يا حالا يه سري جلسات روتين و چک کردن ايميل و ….
2- ولي يک سري کارها هستند، کارهاي پيچيده که نياز به بهره گيري از استعداد و توانايي ما دارن. اين را مي دانيم لازم نيست در طول روز ما تمام کارها را انجام بدهيم و فقط لازمه که مهمترين آنها را انجام بدهيم. پس از اين به بعد با خودمون عهد بذاريم حداقل در طول روز سه تا کار پيچيده که از استعداد و ذهن ما بايد استفاده بشه جزء برنامه مون بياريم اين همان چيزي است که باعث ميشه ما پيشرفت کنيم. کارهاي سطحي در اصل همان کارهايي هستن که فقط باعث ميشن ما ز سازمان اخراج نشين اما کارهاي پيچيده همان کارهاييند که باعث رشد و ترقي ما ميشوند.
هر انساني در طول روز يه سري ساعات جادويي داره، همانطور که اولويت تمام کارهامون يک اندازه نيست مرغوبيت تمام ساعات ما هم در طول روز به يک اندازه نيست.
دانشمندان به اين نتيجه رسيدند هر انساني بين دو نيم تا چهار ساعت وقت مفيد داره.
يعني بالاترين تايمي که ميتونه خيلي مفيد باشه.
اغلب اوقات اين تايمشون اول صبحه البته اول صبح خب ميدونيد ذهن براي اين که بازخواني بشه يک ساعت تا يک ساعت و نيم زمان داره يعني اگر شما ساعت 7 صبح بيدار ميشيد بهترين تايمي که ذهنتون شروع به فعاليت ميکنه ساعت هشت و نيمه، پس اين تايم رو اختصاص بديد براي کارهايي که خيلي براتون اهميت دارن.
اينو هم يادتون نره کسايي که هدف و استراتژي دارن خودشون سه تا کار مهم روزشون رو مشخص مي کنن و اجازه نميدن امورات روزمره براشون هدف بذاره
گام سوم و چهارم نظم در برنامه ريزي
چطور يک برنامه روزانه ايده آل داشته باشيم؟
چگونه برنامه ريزي کنيم تا موفق شويم
چرا برنامه ريزي را دوست نداريم ؟
برنامه ,يک ,اهداف ,بايد ,ريزي ,کنيد ,برنامه ريزي ,و يا ,ها و ,يک سري ,اهداف کوتاه ,داشتن اهداف کوتاه
درباره این سایت