برقراري تعادل ميان وظايف و کارهاي گوناگون در زندگي آسان نيست. کار، درس، خردهکاريهاي هر روزهي زندگي؛ درحاليکه بايد هواي دوستان و خانواده را هم داشته باشيد! به همهي اينها زماني را که نياز داريد به خودتان برسيد هم اضافه کنيد. در چنين معرکهاي بيشک
پيش از تهيهي يک برنامه روزانه بهينه بايد از کارهايي که طي روز انجام ميدهيد و نحوهي تنظيم آنها آگاه باشيد. مثلا اگر بايد به دانشگاه يا سر کار برويد، پس اين موارد و زمان مربوط به آنها در اختيار شما نيست اما در وقتهاي آزادتان خيلي راحت امکان تغيير و تصميمگيري داريد.
چند روزي را به بررسي کارهايي که ميکنيد و اينکه زمان را چطور سپري ميکنيد، اختصاص بدهيد. همهي کارهايي را که انجام ميدهيد دقيق يادداشت کنيد. به ويژه به زمانهاي آزادتان و کارهايي که در اين اوقات انجام ميدهيد، توجه کنيد. آيا اين زمانها را به بازي کردن ميگذرانيد يا تميز کردن خانه؟ فهرستي از همهي فعاليتهايتان و مدت زمان انجام هر يک تهيه کنيد.
ما بخش عمدهاي از روز را صرف رفتن از جايي به جاي ديگر ميکنيم. اين رفتوآمدها براي ما ضروري است. زمان لازم براي اين آمدوشدها را محاسبه کنيد و در برنامه خود زمان کافي به آنها اختصاص دهيد. بهتر است برنامه تان را بر اساس اين زمانها بهبود دهيد.
در حين برنامه ريزي به ترتيب انجام کارها توجه کنيد. بهتر است کارهاي مهم را که نياز به تمرکز بيشتري دارند در زمانهايي انجام دهيد که بيشترين بهرهوري را داريد. بيشتر افراد صبحها بهتر کار ميکنند و بعدازظهرها را به پاسخگويي به تماسهاي تلفني و ايميلهاي دريافتي اختصاص ميدهند.
انجام کارها بر اساس
مثلا ممکن است عادت داشته باشيد وقت زيادي را صرف انجام کار مورد علاقهتان کنيد تا جاي که براي کارهاي ديگر از جمله اهداف بلندمدتتان نيرويي نداشته باشيد، يا چنان غرق در کارتان و تأمين خواستههاي ديگران ميشويد که زماني براي استراحت و رسيدگي به خودتان نداريد. هر دوي اينها به يک اندازه آسيبرسان هستند. پس مهم است که بدانيد عادتهايتان چطور بر زندگي شما تأثير ميگذارند.
پس از شناسايي عادتهاي آسيبرسان، سعي کنيد با يافتن روشهاي جايگزين از زمانتان بهتر استفاده کنيد. اين روشها ممکن است به سادگي محدود کردن زماني باشد که صرف برخي کارها مثل بازيهاي ويديويي، ساز زدن و… ميکنيد. بهتر است اين کارها را به بعد از انجام کارهاي ضروري موکول کنيد. شايد هم لازم باشد کمي تمرين کنيد و نه گفتن به ديگران را ياد بگيريد!
گام سوم و چهارم نظم در برنامه ريزي
چطور يک برنامه روزانه ايده آل داشته باشيم؟
چگونه برنامه ريزي کنيم تا موفق شويم
چرا برنامه ريزي را دوست نداريم ؟
کنيد ,انجام ,کارها ,زماني ,زمان ,يک ,را به ,را که ,بهتر است ,کارهايي که ,بر اساس
درباره این سایت